Vapen

  • Boffervapen

För närstrid på lajvet används “boffervapen”. Dock vill vi inte se de “klassiska” lajvvapena så som svärd och yxor. Även här behöver vapnet dels passa din karaktär men också passa väl med fiktionen. Det finns boffervarianter av baseballträ, järnrör, brandyxor, rörtänger. Det är de sortens vapen vi vill se på lajvet.

  • NERF-guns

För avståndsstrid används NERF guns och liknande vapen som avfyrar mjuka skumpilar som projektiler. Men att bara köpa en NERF räcker inte. För att vapnet ska bli godkänt och få användas på lajvet måste utseendet modifieras.
Texten NERF ska helst inte synas och de väldigt glada och plastiga färgerna bör ändras på. Jag har postat lite bilder (som jag snott direkt från google)
här nedan, för att ge riktlinjer och inspiration för vapen.

En guide på hur du skitenkelt fixar din NERF hittar du här.


Strid

Det finns en viss risk att strid uppkommer på lajvet.
Tänk då på följande:
– Skada ingen! (på riktigt, alltså)

Lajvet Sektor 14 kör på den enkla reglen “spela på skadan”.
Om någon lappar till dig med ett järnrör på en kroppsdel så gör det förmodligen skitont. Spela på att det gör skitont. Eftersom detta är ett lajv och vi har begränsad med tid så läker du därför relativt fort, om du vill. Får du ingen läkarvård har du ont i skadad kroppsdel resten av lajvet. Får du BRA läkarvård regenererar du på väldigt kort tid och blir i stort sett helt återställd. Men får du dålig läkarvård kan skadan bli ännu värre…

Regler för skjutvapen:
“Set phasers to stun.”

Vi börjar med det viktigaste:
DET ÄR FÖRBJUDET ATT SKJUTA NÅGON I ANSIKTET OCH HUVUDET!

Reglerna för skjutvapen är lite annorlunda. Tänk på skjutvapen mer som bedövningsvapen. Blir du träffad i arm eller ben blir den kroppsdelen satt ur bruk. Blir du skjuten i armen kan den armen inte användas och blir du skjuten i benet kommer du halta. Det är upp till den läkare du uppsöker att avgöra hur snabbt du läker, hur bra du läker och OM du överhuvudtaget läker.

Blir du skjuten i bröstkorgen eller ryggen är du nergjord. Du blir sittandes eller liggandes, halvt medvetslös, tills en läkare tittat till dig. När (om) du blir omplåstrad får du fortsätta leva MEN din initiativförmåga är nedsatt och du är betydligt svagare än tidigare. Av speltekniska själ får du inte heller hämnas på personen som sköt dig om du inte tror att det kan leda till roligt spel för alla inblandade.

Din karaktär kan alltså inte dö under lajvets gång, om du inte själv väljer det.


NERF in-lajv.

Svartkrut är bara SÅ 15… 16… 17, 18, 19, 20-hundra tal?
Hur som haver… Det är ingen som använder sig av svartkrut längre.

Flera av NERFs modeller använder sig av batterier. Vår in-lajv förklaring till det surrande ljudet som uppstår när en NERF startar är enkel: Energivapen! Det som låter är helt enkelt ditt vapen som laddar upp. Att börja ladda upp sitt vapen är förstås att trappa upp hotbilden ett steg.

Det finns de vapen som inte går på batteri men in-lajv är även de energivapen. Dessa vapen är mycket smidigare att använda om man planerar en överraskningsattack på någon, nackdelen är att deras eldhastighet är mycket lägre.

 


xszmLEv nerf_elite_roughcut_color_mod_by_mifheu-d6tur09 7fc6fc49b5293c88975836882e84711e81nR1518g9L._SL1500_Nerf_Maverick_by_boon119

 

nerf-rapidstrike 8xTrPqB scifi_nerf_rapidstrike_by_hoellenhamster-d8a5crk Rapidstrike3_02_zpsd32a74db